De Beatles in Blokker (6 juni 1964)

(©!!!)
Waarom ging ik erheen? Dat zat zo. Ik handbalde bij O.H.V.Z. in Blokker en voor onze club konden de leden geld verdienen door tijdens het optreden te helpen, onder andere met programma's verkopen, achter de bar staan, glazen ophalen, enzovoort. We kregen allemaal een Beatlejurk die we tijdens het concert moesten dragen en die we daarna mochten houden. Ik was bij het programmaverkopen ingedeeld en daarna moest ik glazen ophalen.

Het concert werd gegeven in de veilinghal in Blokker, waar anders groenten en fruit werden geveild. De Beatles stonden op een podium met een kordon van veiligheidsmensen er omheen. Het publiek kon op veilingkisten zitten maar de meesten bleven staan. Het was één groot feest en verschillende meisjes stonden hysterisch te gillen en vielen flauw, waar wij als nuchtere Westfriese meiden helemaal niets van snapten.

De Beatletas (foto Wim Hofland; ©!!!)

De muziek was allemaal goed te horen. Van het weer herinner ik me niets want wij waren al binnen, en of het publiek lang moest wachten voor dat het naar binnen mocht - ik heb geen idee. Al was ik met achttien misschien iets te oud om een echte Beatlefan te zijn, dit concert wilde ik toch wel meemaken, en zo verdienden we ook nog wat geld voor onze handbalclub.

De Beatlejurk heb ik nog steeds, maar ik heb er later een tas van gemaakt. En soms als ik die uit de kast haal, komen de Beatles weer boven.
 

Mw. M. Bleeker-Lieshout
Wognum
 home    :     "gewone mensen"